Tiszavasvári

Tiszavasvári

A város közel 15.000 lakosával Magyarország Észak-keleti nagyrégiójához tartozik.
Tiszavasvári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye „nyugati kapuja”, 38 ezres térség dinamikusan fejlődő központja. Három alföldi kis táj, a Nyírség, a Hajdúság, és a Hortobágy találkozásánál a Tisza bal parti árterén helyezkedik el, Budapesttől 210 km-re Keletre, a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen háromszög középpontjában.
Tiszavasvári mint fürdőváros és sportcentrum kínálja magát a turisták, vendégek számára. A városi strandfürdőt tápláló – talpponton mért – 85˚C termálforrás gyógyvízzé nyilvánítása, a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésében tapasztalt jó eredmények, újabb lendületet adnak a város fejlődésének. A strand melletti Mákvirág Centrum a nyári aktív pihenést szolgálja, a Művelődési Központ és Könyvtár változatos programokkal egész évben várja a sportolni, szórakozni vágyókat. Lovas- és kerékpártúra útvonal is érinti a várost. A strand környezetében a horgászok és természetbarátok érintetlen környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek. Vadászatra a Szikra Vadásztársaság szervezésében nyílik lehetőség. A Vasvári Pál Múzeum és a műemlékek megtekintése jeles kulturális program.
A város hangulatához tartoznak azok a kisebb éttermek, fogadók, melyek az idelátogatóknak sajátos étel- és italajánlataikkal kedveskednek. A megyében az országhatárokon túl is elismertek énekkaraink, tagjaik külföldi kapcsolatokat is ápolnak. A zenei életet gazdagítja a Városi Fúvószenekar, a Vasvári Népzenei Együttes, a gyermek néptánc-együttesek és a mazsorett csoportok.

További információk:

www.tiszavasvári.hu

 www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »