Agárd

Agárd

Agárd a Velencei-tó déli partján, Gárdony közigazgatási területén fekvő ősi település. Székesfehérvár közelsége miatt a település jelenleg a Velencei-tó legjobban fejlett fürdőhelye. Agárd a vízi sportok központja is. Itt létesült az 1960-as években a Velencei-tavi Vízi Sportiskola, melyben a kajak-kenu- és vitorlázósport utánpótlását nevelik.

Fejér megye legjelentősebb, legkedveltebb, és a Velencei-tó térségének egyetlen fedett gyógyfürdője. Az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő fürdő egész évben várja a gyógyulást, kikapcsolódást, regenerálódást kereső vendégeket. A fürdő a 2003-ban megkezdett fejlesztés eredményeként európai színvonalú fürdőkomplexummá vált, új elemekkel, kibővített szolgáltatásokkal gazdagodott.

Mintegy 9 ha ligetes területen, 900 m2 vízfelület, egy nyitott és három fedett termálvizes medence, szakképzett személyzet és a legmodernebb gyógyászati kezelések szolgálják a vendégek egészségmegőrzését. Az 1000 méter mélyről érkező 58 Co-os gyógyhatású termálvíz ásványi anyagokban igen gazdag.

A többszörös díjas Agárdi Pálinkafőzde, melyet immár nemzetközi színtéren is elismernek, méltó helyet érdemel hazánk márkái között. Az Agárdi az a brand, mely kiemelkedőt alkotott, s ezzel kiérdemelte a hírnevet, s az elismerést. A név: Agárdi, egyet jelent a tiszta minőséggel, és tradícióval: a selymesen lágy íz, és az elegáns megjelenés teszi hivatottá a nemes nedűt arra, hogy hazánk értékeit nemzetközi színtéren is közvetítse.

A 2009. év a nagy nemzetközi elismerések éve történetünkben; a Destillata Nemzetközi Párlatversenyen az Év Főzdéje, az Év Főzőmestere és az Év Pálinkája díj mellett, a Magyarországi Nemzetgyőztes díját is kiérdemeltük. 2008 után 2009-ben is elnyertük a Superbrands díjat. E díj biztosítja a fogyasztókat arról, hogy az adott márkanév kiváló minőséget, szakértelmet, és professzionalitást takar. Ezzel bebizonyosodott az, hogy a 2002. óta működő Agárdi Pálinka kiemelkedő minőségű helyet érdemel a hazai és nemzetközi piacon is, képviselve ezzel a kulturált pálinkafogyasztással párosuló gasztronómiai élményt, életszemléletet és hangulatvilágot.

A pálinkakészítés mestersége sokat változott az idők folyamán. Mi az Agárdi Pálinkafőzdében azt ismertük fel, hogy a pálinkakészítés többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél: olyan alkotó folyamat, melyben a tökéletességre törekvő teremtő ember szerepe a technológia fejlődésével sem csekélyebb, mint évszázadokkal ezelőtt.

Hisszük, hogy munkánkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar pálinka hírnevét, fogyasztásának kultúráját mindannyiunk örömére megőrizzük és továbbadjuk az utánunk következő nemzedéknek is.

Jó pálinkát készítünk. Milyen a jó pálinka? Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs zamatát és alkotójának ízlésvilágát, szakmai tudását. Fogyasztásakor tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok, valamint karakteres, harmonikus és hosszan tartó gyümölcsös ízek varázsolhatók elő.

A magyar napérlelte, zamatos gyümölcsök ízeit, aromáit örökítjük meg pálinkáinkban. Hisszük, hogy munkánk eredményével a magyar hungarikumok sora is gazdagszik.

Premium sorozat tagjait – köztük a hűs-citrusos birs, a mandulás erdei meggy, az ínycsiklandóan harsány fekete ribizli pálinkát – elsősorban az extravagáns újdonságokat kedvelő, kísérletező kedvű ínyenceknek szántunk. Nem hiányozhatnak az Agárdi Premium kínálatából a különféle törköly- és seprőpálinkák sem: ezeket először a legkiválóbb hazai pincészetek borai iránti tiszteletadásból készítettük, a választékot azonban már fogyasztóink kifejezett kérésére bővítettük.
Miraculum pálinkacsaládba a klasszikusnak számító ízek – így a körte, a barack és a szilva – tartoznak. A kollekció közös jellemzője az a tartózkodó elegancia, amivel a kicsattanóan egészséges, lédús, napsütötte, zamatos gyümölcsök esszenciáját őrzi a fogyasztó számára.

A Pannonhalmi Apátságban őrzött, évszázados receptek alapján szintén Agárdon készül a hazai piacon egyedülálló Bencés likőrcsalád is. Tagjai – a könnyed, gyümölcsös Meggylikőr, valamint a kedvező élettani hatású Gyógynövény- és Keserűlikőr – nemcsak a pálinkákéval megegyező technológiával készülnek, de az italok alapját is Agárdi pálinka adja.

A 2007 tavaszán bemutatott Trópusi Kollekció a párlatok világába kalauzolja a fogyasztót: a banán, a gránátalma és a narancs párlatok frissességükkel és kihívóan gyümölcsös aromáikkal önmagukban, vagy hűsítő nyári koktélok elsőrangú összetevőjeként is páratlan felfrissülést kínálnak.

2003 óta fahordós érleléssel is készítünk pálinkát, mégpedig a jellegzetesen magyar jonatán almából és szilvából. A barrique pálinkáinkat jellemző különleges zamat és kellemes szín a zempléni tölgyből készült, 230 literes, közepesen kiégetett Szerednyei fahordókban alakul ki. A legkeresettebb hordós termékünk azonban kétségkívül a limitált mennyiségben forgalomba kerülő Agárdi Szivar Aszútörköly pálinka.

A pálinkák mellett nemcsak Európában, de a tengerentúlon is kedvelt és keresett a saját recept alapján készített Agárdi különlegesség, a sörpárlat. Az Agárdi Pálinkafőzdében készült pálinkák 40% v/v alkoholtartalmúak. Az alkoholfok meghatározásánál azt tartottuk szem előtt, hogy a mérsékeltebb alkoholtartalomnak köszönhetően az Agárdi pálinkák friss, kerek ízei a maguk teljességében, pazar összetettségükben érvényesülnek.

Az Agárdi Pálinkafőzde megnyitása óta folyamatosan fogadja a pálinkakészítés iránt érdeklődő látogatókat. A közép-magyarországi régió idegenforgalmi stratégiájával összhangban épített látogatócentrumunk tervezésekor arra is nagy hangsúlyt helyeztünk, hogy az konferenciák, összejövetelek, kulturális rendezvények és szakmai továbbképzések megtartására is alkalmas legyen. Nemcsak nívós rendezvényhelyszínként tarthatunk számot az érdeklődésre, étteremként is népszerűek vagyunk. A konyha remekeit – csakúgy, mint a pálinkák esetében – az ízek, illatok utolérhetetlen harmóniája mellett a tradíciók és a minőség határozza meg. Agárdon ezért mindig frissen készülnek a fogások, melyek visszatérő vendégeink körében méltán népszerű helyi szakácsmester, Maizinger János tudományát dicsérik.

  • januárjától intenzívebben kapcsolódunk be a gasztronómiai és kulturális programjainkkal Magyarország turisztikai vérkeringésébe. A programjainkról: gourmand-klub, jazz-sorozat, bővebben a www.agardi.hu oldalon olvashatnak.

Az Agárdi Pálinkafőzde idén is szeretettel várja vendégeit Agárdon, a Velencei-tó partján!

Megközelítés személygépkocsival Budapestről:

Agárdot a legegyszerűbben az M7-esről a kápolnásnyéki lejárónál letérve a régi 7-es főúton Székesfehérvár irányába (balra) fordulva lehet megközelíteni.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:    www.agard.hu

www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »