Krems

Krems

Donau Niederösterreich

Tourismus GmbH
Schlossgasse 3
A-3620 Spitz/Donau
Tel. +43(0)2713/300 60-60

Fax +43(0)2713/300 60-30
urlaub@donau.com

www.donau.com

Krems a kultúra városa Krems Ausztria legöregebb városai közé tartozik, a Wachaui Duna-szakasz keleti bejárata. A Krems folyó kettészeli a várost, a jobb parton található az óváros, míg a bal parton a modern városrész épült. Itt található a Kunsthalle, és a Karikatúra Múzeum. Eleven kisváros, csodálatos ó-várossal és rendkívül aktív kulturális élettel. A kultúra híveinek találkahelye a KREMS KUNSTMEILE (Műcsarnok és Karikatúra Múzeum) Nemzetközi színvonalú kulturális intézményeket fog össze és emellett magas színvonalú a gasztronómiai ajánlata is. Érdemes megtekinteni a BORVÁROS MÚZEUMOT és a „Weinerlebniswelt WEIN.SINN der Winzer Krems”, a bort bemutató élményvilágot, a kremsi borászok bemutatkozóját. Krems bekerült Európa leghíresebb borvárosai közé.

Krems minden évszakban tartogat valami különlegességet. Keresse fel a Nibelung-folyó, a Duna, Wachaui szakaszát! A Wachau a világörökség része.  Nem sok olyan város van Ausztriában, ami ennyire színes kulturális, kulináris, és történelmi programot nyújt. Krems a Wachau keleti kapuja, 1000 éves múltra tekint vissza, és az óváros történelmi épületeivel 2000 óta a világ kulturális örökségének része.  A sokszínűséget kiélvezhetjük, ha bejárjuk az óváros ódon utcáit, boltokat nézegetve, vagy egy kávéházban üldögélve, vagy sétálás közben figyeljük a város lüktető életét. A “Kremser Kunstmeile” létrehozásával újra bizonyította a város az előkelő helyét Ausztria művészeti életének színpadán.
A várost szőlővel borított lankás domboldalak veszik körül. A híres szőlő termesztő vidéket ismerhetjük meg a Borváros Múzeumban és a „Weinerlebniswelt WEIN.SINN der Winzer Krems”, a bort bemutató élményvilágban, ahol a kremsi borászok mutatják be nemes boraikat.

Gozzo vár (Gozzoburg) egy vár a sétálóutca kellős közepén. A Gozzo vár Ausztria legjelentősebb középkori épülete, mely a belvárosban található. Ez nem egy hétköznapi értelemben vett erődítmény, hanem egy Krems-i polgár, és bíró lakóháza és egyben munkahelye, mely egyedülálló méretére és kialakítására nézve. Érdemes belülről is megcsodálni a pompás 13. századból származó freskóit

Niederösterreich-Werbung GmbH
Niederösterreichring 2, Haus C

 3100 St. Pölten
+ 43 02742/9000-19800

+43 02742/9000-19804
office@noe.co.at
www.niederoesterreich.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »