Podgora

Podgora

Podgora a Makarska Riviéra utolsó települése. Helyileg Makarskától 10 kilométerre délre, a Biokovo-hegység déli végén, a Brac és a Hvar szigetekkel szemben fekszik. Podgora Horvátország egyik legtisztább területe, így nyugodtan szervezzük ide a nyaralásunkat. Nemcsak a város csodaszép, de könnyen elérhetjük innen Dél-Horvátország fontosabb látnivalóit: Hvar, Korcula, Mljet szigeteket és Dubrovnikot.

Nyaralás Podgorán

Tekintettel arra hogy ez a terület egy fontos kereskedelmi út mentén fekszik, így Podgora már az ókortól lakott, az első írásos emlékek azonban csak a XVI. században említik. A helyi látnivalók közül említésre méltó a XVII. században épült Szent Tekla és a XVIII. században épült Mindenszentek temploma. Podgora Horvátország felszabadulása szempontjából igen jelentős település, hiszen 1942-ben itt alapították meg a Jugoszláv Nemzetfelszabadító Hadsereget. Ma ez a Sirályszárny (Galebova Krila) emlékmű a tengerparton található. Minden szeptemberben megemlékezést tartanak az elesett katonák emlékére.

Podgora strandjai a város előtt hosszan terülnek el. A legnépszerűbb a városi strand. Ez a város, illetve a városi sétány előtt, közel másfél kilométer hosszan húzódik el. Ez egy Kék Zászlós, lassan mélyülő, apró kavicsos strand. A strandon napágyat, ernyőt, vízibiciklit, kajakot és szörföt lehet bérelni. A part érdekessége, hogy a helyi zöldséges egy kis hajóval jár és hajóval megy be a strandra. Friss gyümölcsöket (szőlőt, barackot és szilvát) lehet tőle vásárolni. Annyira szép ez a strand, hogy egy Podgora nyaralás során itt fogjuk a legtöbb időt tölteni. A további strandok szintén apró kavicsosak, illetve sziklásak.

A környék felfedezése

A nyaralás alatt érdemes minél több hajós kirándulásra befizetni. Ahogy a bevezetőben említettük, Podgorából könnyen el lehet érni a Hvar illetve a Korcula szigeteket. Pontosan Podgorával szemben fekszik a Vis sziget, illetve a mellette található Kék Barlang. Erre a túrára érdemes befizetni. Autóval könnyen végigjárhatjuk a Makarska Riviéra településeit. Ha egy különleges programra vágyunk, akkor pedig látogassunk el Dubrovnikba.

Podgora Budapest távolság: 810 kilométer

További információk és szállások: www.horvatorszaginfo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »