Semmering-Stuhleck

Semmering-Stuhleck

A semmeringi hágó végénél, kb. ezer méter szintkülönbségű síterületen hóágyúzott, szépen karbantartott pályák fogadják a sízőket. A pályák kékek és pirosak, éjszakai- és FIS versenypálya is található a síterepen. Hóbiztosabbnak mondható, mint a közeli Semmering-Zauberberg (régi nevén Hirschenkogel) és a pályák is hosszabbak.

A síterepen az utóbbi években számos fejlesztés történt, ülős lifteket építettek, bővítették a hóágyúrendszert és a csúcson új étterem létesült. A hatüléses lift a Steinbachalmtól indul, és a Stuhleck csúcsa (1783 m) alatt végződik. Sajnos szélvédő nincs rajta, pedig a gerincen gyakran cudar idő van. A Weißenelfbahn névre keresztelt, lehajtható plexikkel felszerelt 6 üléses lifttel mintegy 7 perc alatt érhetünk fel a panoráma-étteremhez.

A 5 km hosszúságú, igazán családbarát természetes szánkópálya minden korosztály kedvence! Szánkókölcsönzés a stuhlecki felvonónál és a Sport Buchebner üzletben. További szórakozási lehetőségek: éjszakai sípálya, Snow Park („Stuhleck Night Ride”), snow tubing pálya, lovasszán kirándulások, teniszcsarnok, sportlövészet, jégteke, téli túraútvonalak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »