Piran

Piran

Piran óvárosa egy kis félszigeten terül el. A Velencei Köztársaság idején alakult ki az óváros kinézete, így nagyon sok reneszánsz, barokk stílusú műemléket találunk itt. 

Piran központja a Tartini tér. Minden utca innen indul, s ide tér vissza. Rengeteg kis sikátor kaszabolja keresztül Piran óvárosát. Már csak önmagában az óváros, labirintus jellegű utcáinak felfedezése, egy különálló, izgalmas program. Ha Piranban járunk, mindenképpen másszunk fel a Szent György templom tornyába. Előttünk fekszik ugye az egész szlovén tengerpart, ha balra nézünk Horvátország, ha jobbra, Olaszország húzódik meg a háttérben.

Piran minden évszakban tökéletes választás. Már tél végétől kezdve, kellemes langyos idő van itt. Tavasszal például – májusban – rendezik meg a Portorose fesztivált. Az egész környék egy híres bortermő vidék és az egyik legjobb borfajta, a rozé bor. Na ilyet kóstolgathatunk májusban, a finom meleg napsütésben. A szlovén tengerpart ősszel és télen is ideális választás. Mivel bortermő vidékről van szó, van szüreti fesztivál. 

További információ: www.horvatorszaginfo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »