Mönichkirchen

Mönichkirchen

Wiener Alpen in Niederösterreich

Schlossstraße 1
A-2801 Katzelsdorf

Tel.: + 43 (2622) 789 60

Fax: + 43 (2622) 789 60-50

office@wieneralpen.at

www.wieneralpen.at

Mönichkirchen osztrák mezőváros Alsó-Ausztria Neunkircheni járásában Mönichkirchen Alsó-Ausztria Industrieviertel régiójában fekszik a Wechsel-hegység keleti szélén.

Mönichkirchen területén a hartbergi johanniták építettek 1130 körül egy ispotályt a zarándokok számára. A hely a 12. században kapta a nevét, amely az ide települt szerzetesekre utal. A későbbiekben Mönichkirchen népszerű zarándoklati helyszínné vált; ennek látogatását II. József uralkodása alatt, a 18. század második felében betiltották.

1823-ban 174 lakost számláltak össze. 1865-ben egy tűzvészben a falu nagy része elpusztult. A Wechselbahn vasútvonalának 1881-es megépítése utat nyitott az idegenforgalomnak; a 19. század vége – 20. század eleje óta a község kedvelt kiránduló és nyaralóhellyé fejlődött. A Monarchia korszakából számos villa máig megmaradt. 1927-ben Anton Wildgans költő a községben írta „Kirbisch, avagy a csendőr, a szégyen és a boldogság” (Kirbisch oder Der Gendarm, die Schande und das Glück) c. eposzát, amelyben a falu életét festi le.

második világháborúban 1941 áprilisában Adolf Hitler a Wechselbahn itteni alagútjaiból irányította a balkáni hadjáratot. A háború után a szovjet és brit megszállási zóna határvonala a településen haladt át.

Mönichkirchen síterepe 870-1.450 méter magasságban fekszik. A 13 kilométer sípálya ideális választás családoknak, tanuló síelőknek és azoknak, akik széles, lankás hegyoldalakon szeretnének síelni. Mönichkirchen síterepén három ülős és két húzós felvonó van. A Panoramabahn felvonó az 1.450 méteres csúcsra viszi utasait, ahonnan akár végig piros jelzésű sípályán a felvonó alsó állomásához lehet csúszni. A Mönichkirchenből induló Sonnenbahn felvonóval, majd átszállva a Schwaigban felvonóra, 1.315 magasra érhetünk. A hegyoldalban gyermek tanulópályán gyakorolhatnak a kisebbek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »