Rax

Rax

Wiener Alpen in Niederösterreich

Schlossstraße 1
A-2801 Katzelsdorf

Tel.: + 43 (2622) 789 60

Fax: + 43 (2622) 789 60-50

office@wieneralpen.at

www.wieneralpen.at

Rax hegység vagy Raxalpe AusztriábanAlsó-Ausztria és Stájerország tartományok határán emelkedik. Legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe. Északi szomszédjával, a Schneeberggel (2076 m) alkotja a Rax–Schneeberg-csoportot, amelyet a mély Höllental (Pokol-völgy) választ ketté. A határhoz való közelsége miatt a magyarok körében is kedvelt kiránduló- és sziklamászóhely.

Ausztria első sífelvonója (aminek építése 1925-ben kezdődött), a Raxseilbahn a hegy északkeleti lábánál fekvő Hirschwang mezővárosból szállítja a turistákat 1500 méteres magasságba. A terület különösen kedvelt célpontja az Alsó-Ausztriából és Bécsből érkező túrázóknak és hegymászóknak.

A Bécs melletti Rax-Alpok már az 1800-as évek végén is a magyar hegymászók kedvence volt, az elmúlt évtizedekben pedig ismét nagyon népszerű lett a hazai túrázók körében. Két okból: alig négy órányi autózásra van Budapesttől, és a gyerekektől a via ferrátázókon keresztül a nagymamákig mindenki megtalálja a maga számítását, méghozzá igazi alpesi környezetben.

A felvonó felső állomásán turistaház (Raxalpen Berggasthof) és vendéglő van, innen kiindulva lehet 8-10 kilométeres könnyebb sétákat tenni a következő fennsíki hütte, az Ottohaus, vagy észak felé, a Höllental-kilátó irányában. Mindkét célpont nagyon kényelmesen egy óra alatt elérhető a széles turistaúton (autó természetesen nem jár a fennsíkon).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »