Magyarhertelend

Magyarhertelend

Magyarhertelend középkori település, valamikor a pécsi püspökség birtoka volt. 1740 körül a Barátúrból áttelepült magyar lakosság népesítette be. A XIX. sz. közepéig messze földön híres volt a hertelendi agyagedény, azaz a “bugyogós” korsó, amely a vízbe merítéskor bugyogott. A kihalt háziipart a turisták kedvéért itt is és a környékbeli településeken is újjáélesztik.

Magyarhertelendet két termál kútja tette híressé, melyek 550 m-ről 38 ºC-os, és 1062 m-ről 63 ºC-os meleg vizet szolgáltatnak. A termálfürdő Baranya megye és a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben található. A 3 hektáron fekvő árnyékos, szép strand tavasztól őszig várja az ide látogatókat. A termál strand jelenleg 6 medencével üzemel a nyári szezonban, azt követően a gyógykert és az élményfürdő várja a vendégeket. tervezett átadás 2010. október.

A 3 hektáron fekvő árnyékos, szép strand tavasztól őszig várja az ide látogatókat, jelenleg egy 300 m2-es feszített víztükrű medencével.

Magyarhertelendet két termálkútja tette híressé, melyek 550 m-ről 38 ºC-os, és 1062 m-ről 63 ºC-os meleg vizet szolgáltatnak. A termálvizek kedvező hatással vannak a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható fogínybetegségek gyógyítására, fluorit tartalma miatt.

MEDENCÉK
A feszített víztükrű medencék vízellátása kb. 63oC-os termálvízzel és ivóvíz hálózatról vételezett hideg vízzel történik.

Szabadtéri strand medence, 300 m2-es, fokozatosan mélyülő. A termálvíz 33 C-os.
Szabadtéri többfunkciós medence, egyik fele ülőmedencés (182 m2), másik fele úszómedence (100 m2). A termálvíz 32 C-os.

Gyógykert ülőmedence, 50 m2-es, a termálvíz 36 C-os.
Szabadtéri gyermekmedence, 61 m2-es, a víz hőmérséklete 30 C-os, mélysége 0,9 m.

Szabadtéri pancsoló medence, 40 m2-es, a víz hőmérséklete 30 C-os, mélysége 0,2-0,3 m.

Ülőmedence pergolával,
Szabadtéri ülőmedence (80 m2) pergolával. A termálvíz 33 – 34°C-os.
Egész évben üzemel!

Szolgáltatások:
játszótér
sportpálya
masszázs

Közelében található az Árpád kori Mánfa temploma.

Megközelítés: Több irányból is könnyen megközelíthető: Orfű felől, vagy a 66-os úton Oroszló, illetve Magyarszék irányából.

Pécstől 54 km-re található.

További információk:

www.magyarhertelend.hu

www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »