Herceghalom

Herceghalom

Az egykoron Sándor-Metternich Uradalomhoz tartozó puszta helyén virágzó agrártelepüléssé lett Herceghalom önállóságát a rendszerváltás idején, 1990-ben nyerte el.

Vadgesztenye fákkal övezett páratlan szépségű főutcája mellett hangulatos parkok, igényes közterületek jellemzik. Nagy hagyományai vannak a környezetszépítő mozgalmaknak, melyek eredményeképpen a lakóingatlanok is virágosak, rendezettek. A közutak pormentesek, az infrastruktúra teljesen kiépített.

Hasonlóan a Zsámbék-medence többi településéhez a jövőben Budapest zöld kapujaként fontos idegenforgalmi és kereskedelmi szerepet tölthet be. Herceghalom természeti adottságai közül említést érdemel a két fúrt, termálvizű kútja, napi 600m3-es vízhozamával. A termálvíz adta a lakosság ivóvizét, de hosszútávon számtalan más lehetőség rejtőzhet hasznosításában. A községet határoló erdők gazdag vadállományuk révén kedvelt terepei a nyugati vadászturizmusnak.

Látnivalók:

– Temetőkápolna

Megközelítés: Herceghalom község Pest megye legnyugatibb szegletében, az M1-es autópálya és az 1-es út ölelésében fekszik, Budapesttől 26 km-re.

További információk: www.herceghalom.hu  www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »