Bécsi Alpok

Bécsi Alpok

Wiener Alpen in Niederösterreich

Schlossstraße 1
A-2801 Katzelsdorf

Tel.: + 43 (2622) 789 60

Fax: + 43 (2622) 789 60-50

office@wieneralpen.at

www.wieneralpen.at

Bécstől délre fekvő hegyek a fővároshoz lévő közelsége miatt mindig is kedvelt kirándulóhelye volt a bécsieknek. A XX. század elején az akkori társaság krémjének üdülőhelye volt Semmering, Reichenau an der Rax, vagy Payerbach, itt kerestek hűsítő menedéket a nyári melegben. Ezeken a helyeken még mindig érezni a régmúlt idők eleganciáját egy séta közben a pompás villákat nézegetve. Természetesen ma is kedvelt helye a természet szerelmeseinek bármely műfaját is képviselje a szabadtéri aktivitásnak, legyen az nyáron egy családi kirándulás, hegyi kerékpározás, vagy síelés télen.

Alsó-Ausztria déli része hegyvidék. A Schneeberg, a Rax és a Semmering környéke már a múlt század közepétől a bécsiek kedvelt nyári üdülőhelye volt. Különösen két helység említendő, a Piesting völgyének felső részén fekvő Gutenstein és Reichenau, ahol még mai is elegáns villák és szállodák érzékeltetik „a varázshegyek csodavilágát“. A Reichenau melletti Kaiserbrunnban azt az impozáns forrást érdemes felkeresni (a hozzá tartozó múzeummal együtt), amely több mint 100 éve látja el hegyi vízzel a távoli Bécset. A 19. század közepén úttörő teljesítményre vállalkozott Karl Ritter von Ghega lovag, amikor megépítette a világ első hegyi vasútját a Semmeringre. A vad-romantikus tájba rendkívül harmonikusan illeszkedő viaduktok, hidak és alagutak együttesét az UNESCO 1998-ban a világörökség részévé nyilvánította. A térségben több hegyi vasút is a magasabban fekvő tájak megismerésére invitál: például Puchbergben a Schneebergre vezető fogaskerekű vasút, Reichenauban a Rax kötélpályás vasút és Semmeringben a Hirschenkogelbahn.
Túrázók és síelők egyaránt csodálatos és érintetlen természetet találnak a Schwarza és Pitten nevű folyók között elterülő Wechsel térségben. Itt a Mönichkirchenben és St. Coronaban található roller ill. nyári szánkópálya ígér fiataloknak és időseknek egyaránt jó szórakozást. Művészettörténeti szempontból jelentős a gótikus St. Wolfgangskirche templom Kirchberg am Wechselben. A közelben a Hermannshöhle, Ausztria legnagyobb cseppkőbarlangja várja az érdeklődőket.
A keleten határos Bucklige Weltben vezet az ún. védőtemplomok útja, amelyet bejárva megismerhetjük az erődítményre emlékeztető templomokat, amelyeket a közeledő oszmán csapatok ellen a lakosság védelmében emeltek 1500 körül. A legszebbeket az alábbi helységekben találhatjuk: Edlitz, Krumbach, Bad Schönau, Kirchschlag, Lichtenegg, Hollenthon, Wiesmath, Hochwolkersdorf, Bromberg és Pitten. Az erősen dombos, sűrű erdőkkel borított, szinte érintetlen táj különösen hegyi kerékpározásra alkalmas. Bad Schönauban egy Európa legintenzívebb szénsavas száraz-gáz fürdőjével rendelkező gyógyüdülő ígér javulást szív-, keringési- és vérkeringési problémáknál.
A térség történelmi központja Wiener Neustadt. Itt a városi múzeum kiválóan megrendezett kiállítása nyújt betekintést a tartomány korai történetébe. Egy ”kulturális mérföld” vezet az óvároson keresztül a dómtól a hajdani Babenberger várig a legfontosabb történelmi épületek érintésével. Festői szépségű túrázásra alkalmas terület vár az alig 20 km-re-nyugatra található Hohe Wand Természeti parkban.

Niederösterreich-Werbung GmbH
Niederösterreichring 2, Haus C

 3100 St. Pölten
+ 43 02742/9000-19800

+43 02742/9000-19804
office@noe.co.at
www.niederoesterreich.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »